„Вредните“ храни, които всъщност са полезни за здравето ни

„Вредните“ храни, които всъщност са полезни за здравето ни Австралийската диетоложка Лора Форд посочи шест полезни продукта, които по традиция се считат за вредни. Първи в списъка ѝ се оказаха орехите. По думите на Форд много хора на диета ги избягват, опасявайки се от тяхната калоричност. Но диетоложката обясни, че този продукт е богат на полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти. Тя съветва да се употребяват орехи между основните хранения.
Белият ориз също често се изключва от менюто на хората на диета. Но според Форд оризът е прекрасен източник на енергия. Той добре засища и ни помага да се избавим от изкушенията по вредните храни.
В списъка на забранените продукти неправилно попадат доста често яйцата, особено жълтъците. Диетоложката припомня, че тези продукти са богати на протеин, а в жълтъците се съдържат витамини и минерали, помагащи за неговото усвояване.
Австралийката отбелязва, че хората не трябва да се отказват от макароните с цел запазване на добра фигура. Тя е много полезна за микрофлората на червата.
И на последно място Форд съветва да не се боим от сосовете за салатите. Тяхната вреда се преувеличава.
 
12.05.2021, 15:58 часа
1068 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha