Столичен квартал остава без топла вода, жителите излизат на протест

Столичен квартал остава без топла вода, жителите излизат на протест Ремонт на ремонта в квартал "Дървеница"изкарва жителите на протест. Миналата седмица ви разказахме, че за втора поредна година част от столичния квартал ще остане без топла вода в разгара на лятото. Сега жителите тук се притесняват, че поредната смяна на топлопровод в района ще ограничи достъпа до улиците и ще блокира голяма част домовете им.
За последните 5 години в столичния квартал "Дървеница"са регистрирани над 67 аварии по топлопреносната мрежа. Така ремонт в квартала отново се налага. Поредната среща между представители на Топлофикация София и жителите на района обаче завърши с неуспех.
Сега жителите на квартала се притесняват, че може незапочналият още ремонт отново да не бъде завършен в срок и да ограничи достъпа до улиците.
Жител разказва, че има две огромни кооперации с около 300 автомобила, за които не се знае ще има ли режим на движение и макар да е писал на Топлофикация, отговор няма.
Росен Флоров от Топлофикация обясни, че единственото място, което ще затворят е улица "Пловдивско шосе" за хора и МПС, но ще се осигури достъп сутрин и вечер до подземните гаражи при излизане и прибиране от работа. 
Недоволството на жителите е провокирано от предните ремонти на парното, когато стояха непокрити изкопи, беше разбита асфалтова настилка и тротоари и в района нямаше места за паркиране. За да не се повторят тези проблеми от Топлофикация обещават решение.
Докато устните договорки не преминат на хартия, кметът на район „Студентски“ няма да даде съгласието. А без него – ремонт няма да има.  
15.05.2021, 13:41 часа
523 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha