Израелската армия атакува дома на лидер на "Хамас" в Газа

Израелската армия атакува дома на лидер на "Хамас" в Газа Израелската армия съобщи, че през нощта е нанесла въздушен удар по дома на шефа на политическото бюро на Хамас в ивицата Газа Яхия Синуар, без да уточни дали той се е намирал там, предаде Франс прес. Армията "атакува дома на Яхия Синуар и на неговия брат терорист", написа пресслужбата на армията Туитър, където публикува и видеоклип, показващ разрушената сграда, потънала в облак прах.
Вчера израелските ВВС унищожиха дома на заместник-шефа на политическото бюро на Хамас в ивицата Газа Халил ал-Хая, кято изстреляха няколко ракети по жилищната сграда в района Ат Туфах в град Газа, припомня ТАСС. Пресслужбата на израелските сили за отбрана публикува днес списък от трийсетина имена на водещи фигури от радикалните движения Хамас и "Ислямски джихад", ликвидирани от Израел от началото на военната операция преди една седмица.
Палестински екстремисти от ивицата Газа са изтреляли за няколко часа след полунощ 55 ракети срещу градове в Централен и Южен Израел, а в отговор израелските ВВС са пуснали най-малко 100 бомби върху тунели и бункери на Хамас в централната и северната част на ивицата Газа, съобщиха военни източници за израелското радио Кан.
Естремистите от ивицата Газа от 10 май насам са изстреляли по посока на Израел, по данни на израелската армия и медиите, около 2,9 хиляди ракети, като 90% от тях са били прехванати от системата за ПВО "Железен купол", а над 400 са паднали на територията на анклава, без да прелетят през границата. В отговор израелските сили са унищощили около 700 воени обекти на радикални организации на територята на палестинския анклав. По последни данни в резултат от разменените ракетни удари от израелска страна са загинали най-малко 10 души, в това число две деца, а от палестинска - около 150, включително 40 деца.
16.05.2021, 12:59 часа
500 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha