Над 6 млн. лв. събра община Монтана от местни данъци и такси

Над 6 млн. лв. събра община Монтана от местни данъци и такси За първите 4 месеца на годината в сравнение с 2020 година в хазната са влезли над 1.5 милиона лева повече, съобщи кметът Златко Живков.
До 5 май се ползваше 5% отстъпка при плащането на целия данък.
"Това, което е събрано в първите 4 месеца на годината е най-доброто за целия период на прехода след 1989 година, а за предишното нямаме данни. Миналата година до края на април бяха събрани 4 800 000, сега са 6 350 000. Това се дължи на мерките, на активната данъчна кампания. Говоря за тези фирми и граждани, които са платили с отстъпка за цяла година задълженията си. Десетки фирми се възползваха. Трябва да благодаря на тези хора, трябва да благодаря и на гражданите, които се възползваха от тази ситуация, защото нещата са свързани. За да можем да да осъществим тези проекти, тези политики, това поддържане, естествено са необходими приходи и средства", каза Златко Живков. 
Toй допълни, че и неданъчните приходи са повече в сравнение с 2020 година.
"Те касаят основно таксите. Таксите за детска млечна кухня, таксите за детски ясли, таксите за патронажа, трапезарията за диетично хранене. Това е нещо, в което е активна комуникация, изключително така сме свързани и с фирмите, които осигуряват храна и хранителни продукти и които отговарят на условията и на темпа, който имаме в момента и се радвам, че към този момент нямаме задължения и се опитваме... таксите не са променяни, не са увеличени, това искам да подчертая отново и че хората очевидно се интересуват от  тези услуги, и това е изключително важно за нас", заяви той. 
 
17.05.2021, 15:09 часа
1164 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha