Козлодуй потъна в скръб! Почина главният инженер на СП „Извеждане от експлоатация 1-4 блок“ Пламен Петков

Козлодуй потъна в скръб! Почина главният инженер на СП „Извеждане от експлоатация 1-4 блок“ Пламен Петков Днес след кратко боледуване почина Пламен Петков – главен инженер на специализираното поделение на ДП „Радиокативни отпадъци“, ангажирано с извеждането от експлоатация на спрените 440-мегаватови блокове на атомната централа.
Пламен Петков е натоварен с функциите на главен инженер в СП „Извеждане от експлоатация – 1-4 блок” на 1 ноември 2010 г.
Пламен Петков е възпитаник на Химико-технологичния институт – София, със специалност инженер-химик. През цялата си професионална кариера се е занимавал с управление на радиоактивни отпадъци. Постъпва на работа в АЕЦ „Козлодуй” през 1993 г. и първоначално работи като манипулант РАО на 1-4 блок, на 5-6 блок, впоследствие е технолог РАО в „Електропроизводство – 1“, след което последователно се занимава на ръководни длъжности с транспорт и съхранение на РАО и с преработка на твърди РАО. От месец май 2005 г. той е служител на ДП РАО в качеството му на ръководител-сектор „Твърди РАО“, след което оглавява Програмата по извеждане от експлоатация на 1-4 блок.
„Повече от 10 години Пламен водеше екипите си през всички предизвикателства на уникалните операции по демонтажа на ядрени съоръжения – компетентно и с осъзната лична отговорност. Разделяме се с човек, на когото можеше да се разчита за всичко – и професионално, и житейски, принципен ръководител и добър приятел“, се казва в съобщението от ръководството на ДП РАО за скръбното събитие.
Поклонението пред тленните останки на Пламен Петков ще се състои на 2 юни от 11.00 часа в НЧХП „Христо Ботев“ в Козлодуй.
Погребението ще бъде в 12.30 ч. в Гробищния парк.
31.05.2021, 14:34 часа
12576 1
Коментари

Ломския

31.05.2021, 20:21 часа
Радиацията не прощава на никой.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha