Задържаха двама за производство на дрога в Плевен

Задържаха двама за производство на дрога в Плевен Двама мъже на 38 и 36 години са задържани в Плевен за производство на наркотици при спецоперация, започнала в 15.30 ч във вторник.
При проверката в жилище в плевенския квартал „Мара Денчева“ полицаите изненадали двама мъже, докато приготвяли наркотици, а наоколо се усещала остра задушлива специфична миризма. Като видял униформените, 36-годишният изритал стъкленица, поставена върху включен елкотлон. Започнал да замерва с предмети полицаите и да ги залива с течност с остър мирис.
Отказал да се подчини на разпорежданията и оказал яростна съпротива. При задържането му са използвани белезници и стоп патрон. Заради повърхностните рани му е оказана медицинска помощ. Двамата мъже са в ареста за 24 часа. От жилището, превърнато в незаконна лаборатория, са иззети множество предмети и материали, свързани с престъплението. Сред тях са пластмасово шише с тъмна мътна течност, стъклено бурканче с бяло кристалообразно вещество, 6 пластмасови бутилки 500 мл., пълни с прозрачни течности, стъклена колба с вместимост 800 мл. с полепнало по стените бяло вещество, пластмасово шише с вместимост 1.25 литра, съдържащо прозрачна течност. Описани са и няколко пластмасови кутии, в които имало бяло, червено прахообразно вещество и гранули с тъмен цвят. Предстоят експертизи. Образувано е досъдебно производство, съобщи плевенската полиция в сряда.
02.06.2021, 13:49 часа
668 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha