Румен Радев: Защо Борисов играе карти и ходи на лов с олигарси, които печелят огромни обществени поръчки?

Румен Радев: Защо Борисов играе карти и ходи на лов с олигарси, които печелят огромни обществени поръчки? "Американските санкции са диагноза за режима, който отгледа тази нечувана корупция", заяви президентът Румен Радев относно американските санкции срещу шестима българи по Закона „Магнитски“, цитиран от бТВ.
Според него правителството на САЩ е посочило само част от корумпираните лица у нас и добави, че разследването трябва да продължи на наша територия. Той коментира, че прокуратурата удря определени олигарси, но брани други.
„Фактът, че се налагат такива санкции на български граждани и фирми, е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция. Няма кой отвън да разплете тази схема докрай. Редно ли е зад Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото. Васил Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща „такса спокойствие“, коментира Радев.
Държавният глава приветства решимостта на американското правителство да подкрепи българското общество в стремежа му към повече прозрачност.
„Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както трябва, ние нямаше да стигнем дотук. Ако от медиите бяха задавали важни въпроси, например: „Защо предишният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове?“, „Защо играе карти и ходи на лов с мастити олигарси, които печелят огромни обществени поръчки?“... Това не е знак срещу страната, това е знак за страната ни и българското общество“, коментира Радев санкциите, наложени от САЩ  на определени лица".
Попитан за рокадите в МВР и службите, Радев отговори:
"Г-н Рашков изпълнява отговорно своята мисия. МВР е превзето от режима, който ни доведе до това да сме най-бедната страна в Европа. Трябва да има категорична промяна и служебното правителство върви към тази промяна". 
04.06.2021, 15:29 часа
1740 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha