Вижте кои билки помагат при главоболие

Вижте кои билки помагат при главоболие Когато сте уморени от хапчета, на помощ се явяват страхотните билки за главоболие.
Свикнали сме да се справяме с главоболието с лекарства. Много пъти това изглежда, че е по-лесно. Истината обаче е, че хапчетата парират да се намали болката в едни части, органи и системи, за сметка на други. Тогава се нуждаете от комплексно лечение и тук народните средства ще са по-полезни.
Факт е, че всяка билкова настойка помага и се бори не само с болка, но и с придружаващите я фактори. Например, измъчвате се от възпаление на синусите или остеохондроза на шийните прешлени или вътречерепно и вътреочно налягане, в резултат на това са и неприятните спазматични атаки в определени части на главата. Природните лекарства се основават на принципа на успокояващо, отпускащо действие. Чрез облекчаване на спазмите, болката се намалява. Единственото нещо, с което трябва да се примирите е, че лечебните растения не действат моментално. Ефектът от тях се постига за по-дълги периоди на прием.
Билките, които лекуват главоболие са:

Чай от лайка
Лайката помага при пулсираща болка в темпоралната част на главата. По правило такива болезнени усещания възникват от преяждане или са свързани с лош отток на жлъчката.
За да приготвите запарка от лайка е нужна една чаена лъжичка цвят, запарени в 200 милилитра вода. Билката се залива с вряла вода в подходящ съд. Покрива се за 10-15 минути. Инфузията се пие топла. Можете да се подправи с половин чаена лъжичка мед.

Чай от пелин
Пелинът върши отлична работа при главоболие и болки в стомаха. За целта залейте една чаена лъжичка от смачканата смес с вряща вода - 500 мл. След един час може да използвате 50 мл три пъти дневно половин час, преди хранене. Пелинът е горчива билка, но не се препоръчва комбинирането му с мед.

Чай от риган
Отлично средство, срещу спазматично главоболие. Риганът има отлични отпускащи свойства и е добро лекарство за тези с чувствителни съдове.
Билковата отвара се приготвя по същия начин като лайката. Чаена лъжичка билки се залива с 250 мл вряща вода. Покрива се с капак. Лечебният чай се приготвя само за 10 минути. Приема се по два пъти на ден по половин чаша.

Чай от мента
Ментовият чай ще помогне при много заболявания. Билката действа едновременно като спазмолитик и като антивирусно средство. Запарката се приготвя по следния начин: изсипете литър вода в емайлиран съд, когато заври, добавете 1 супена лъжица мента. Отстранете от огъня. Покрийте и оставете чая да се запари за 10 минути. Охладете запарката. Пийте топла, по половин чаша, може да добавите мед и лимон на вкус.

Чай от листата на розмарин
Ако причината за главоболието е преумора или нервен срив, розмаринът ще помогне. Запарката се приготвя от две чаени лъжички билки и 200 мл вряща вода. Оставя се да престои 30-40 минути. Прецежда се и готовата инфузия с 5-6 приема. Запарка от мента и розмарин е чудесна за махмурлук. За целта, залейте супена лъжица мента и същото количество розмарин с 400 мл вряща вода. След настояване 30 минути под капака. Пийте като чай.

Липов чай
Отлично средство за лечение на главоболие, причинено от настинки, пренапрежение, безсъние, хормонални смущения. Достатъчно е да смесите 1 с.л. от сместа и 25 мл вряща вода. Може да го консумирате, след 20 минути.
Лечението на главоболие с билки, може да е много ефективно и ще даде добри резултати.
Като цяло лечебните билки повишават и имунитета.
06.06.2021, 14:10 часа
787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha