Признаци, че имате недостиг на въглехидрати

Признаци, че имате недостиг на въглехидрати Въглехидратите са жизненоважни вещества, без които организмът трудно може да поддържа качествено всичките си функции. През последните години въглехидратите си спечелиха печална слава заради тяхното влияние върху теглото. Демонизирането им като цяло води до крайности, при които много хора решават да изключат въглехидратите напълно от диетата си или да ги намалят до абсолютен минимум.
Важно е да се отбележи, че вредни са рафинираните и добавените въглехидрати. Това са захари и изкуствени добавки, които повишават кръвната захар, водят до наднормено тегло и затлъстяване с всичките им странични ефекти и рискове. Простите въглехидрати, които се намират в рафинираното бяло брашно, захарните и тестените изделия, пакетираните храни и десерти, са различни от сложните въглехидрати, намиращи се в плодовете, зеленчуците, бобовите и пълнозърнестите храни.
Кои са признаците, че сте прекалили с нисковъглехидратните режими и не ви достигат въглехидрати?

Имате запек
Природните източници на въглехидрати, каквито са плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, са и много богати на фибри. Фибрите са необходими за нормалната работа на червата. Ако не ви достигат от тези ценни въглехидрати е много вероятно да имате запек.

Постоянен глад
Всички хранителни вещества са важни за контролирането на глада и поддържането на ситост. Изключването на което и да е от тях може да доведе до дисбаланс в тези механизми, както и да ви кара да сте постоянно гладни. Фибрите в полезните източници на въглехидрати спомагат за поддържането на продължително усещане за ситост. Ако не консумирате достатъчно от тези въглехидрати може да сте гладни по-често през деня.
10.06.2021, 14:18 часа
1072 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha