Министърът на околната среда оттегли решението си за прохода "Петрохан"

Министърът на околната среда оттегли решението си за прохода "Петрохан" Министърът на околната среда и водите Асен Личев днес оттегли решението си, с което на 31 май бе прекратена процедурата по оценка на въздействието върху околната среда за проекта на Агенция "Пътна инфраструктура" за тунел под "Петрохан'. В мотивите за оттеглянето, служебният министър посочва, че е необходимо да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства от значение за случая и да се обсъдят възраженията и обясненията на заинтересованите граждани и организации. 
В резултат на обявения протест на гражданите от Видин, Монтана и Берковица, изпратените писма, жалбата и проведените разговори с областния управител, решението е отменено, но оставаме в протестна готовност, обявиха от видинското обединение "Единни за промяна". 
Министърът очевидно е вникнал в аргументите и това е най- доброто решение, коментира също и председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков, който вчера внесе в Административния съд жалба срещу спирането на процедурата за оценка на въздействие на околната среда за тунел под Петрохан. По този начин няма да има забавяне във възможната реализация на процедурите за проекта, допълни Миков. 
10.06.2021, 15:18 часа
2190 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha