Условна присъда за Веселин, запалил колата на тъща си пред Община Враца в знак на протест

Условна присъда за Веселин, запалил колата на тъща си пред Община Враца в знак на протест Подсъдимият Веселин Петров, привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Враца, се призна за виновен за извършените от него престъпления – противозаконно повреждане на чужди движими вещи и хулиганство. Деянията са квалифицирани по чл. 216, ал. 1 и чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.
На 17.11.2020 г. подсъдимият с управлявания от него лек автомобил преодолял бариера, ограничаваща достъп до пешеходна зона, демонстративно навлязъл в нея и паркирал пред сградата на Община Враца. На площада пред централния вход на институцията и в близост до училище запалил чуждо превозно средство, като използвал бензин.

Извънредно! Мъж паркира колата си пред общината във Враца и я запали, суматохата е невиждана /снимки/

На местопрестъплението той оказал съпротива на полицейските служители, като ги дърпал и блъскал. С извършеното от него деяние, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, Веселин Петров грубо нарушил обществения ред и показал явно неуважение към обществото.
Имуществената вреда, причинена на собственика на запалената кола и на Общинско предприятие „Паркинги и гаражи“ за повредената бариера, възлиза на 1280 лева. 
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимия, с което му е наложено наказание от 1 година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от 3 години. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.
10.06.2021, 17:04 часа
1229 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha