Удар на полицията: Откриха множество антики, оръжие и боеприпаси в къща в Бойчиновци

Удар на полицията: Откриха множество антики, оръжие и боеприпаси в къща в Бойчиновци Служители на реда са открили незаконно притежавани антични предмети, оръжие и боеприпаси в къща в Бойчиновци, съобщиха от полицията в Монтана.
Вчера след сигнал служители на Участък Бойчиновци и районното управление в Монтана са извършили претърсване в Бойчиновци. Униформените извършили проверка в къща и прилежаща към нея постройка, ползвана като кухня, обитавани от 72-годишен жител. 
В хода на процесуално-следствените действия от стая на кухненското помещение са иззети газов пистолет без предпазна муфа, пълнител със 7 газови патрона, 50 халосни патрона, боеприпаси за дълго цевно оръжие, патрони с метални сачми. Там са открити и метал детектор, 4 пластмасови и картонени кутии и 3 торбички, съдържащи 562 патинирани предмети - токи от колан, напръстници, стрели, монети, както и огнепроводен и детониращ шнур.
Във фризер в същата постройка са намерени кожен класьор, кожена кутия, сандъче и полиетиленов плик, съдържащи 317 патинирани монети-костаци. В него имало и над 66 патинирани монети с различна форма и размери, 101  патинирани предмети и фрагменти от тях.
По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура-Монтана.

*Снимката е илюстративна
 
11.06.2021, 11:05 часа
1894 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha