Икономическа полиция и НАП конфискуваха злато за 50 000 лв. в Сливен

Икономическа полиция и НАП конфискуваха злато за 50 000 лв. в Сливен Злато на стойност около 50 000 лева е било изеето при проверка в търговски обект в сливенския квартал „Надежда“, извършена вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност към ОДМВР-Сливен и ТД на НАП-Бургас.
По време на инспекцията е установена продажба на стоки от жълт метал без наличие на български държавен знак, както и нередности във фискалното устройство и касовата наличност. Констатирани са 2900 грама златни накити, като 1700 грама са без документите за произход. Иззети са 300 грама накити без български държавен знак. За тези нарушения на управителя на магазина ще бъдат съставени актове.
По време на проверката полицейските служители са установили нерегламентирана продажба на накити от марките „Сartie“, „Сhanel“ и „Versace“, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. Иззети са 30 броя накити с общо тегло около 370 грама. Общо стойността на иззетото количество злато от проверяващите е на стойност около 50 000 лева.
Работата по случая продължава от разследващ полицай и служители от сектор „ПИП“. Уведомена е Районна прокуратура-Сливен.
11.06.2021, 15:29 часа
353 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha