Вижте как да се отървем от цъфтящите краища

Вижте как да се отървем от цъфтящите краища Агресивното сушене със сешоар, боядисването, къдренето, UV лъчите, лошото хранене и дори грешният шампоан могат да доведат до цъфтящи краища на косата. 
Ще ви покажем как да се отървете от тях и да предотвратите появата им. 
Стъпка 1:
Използвайте маска за коса или балсам Те перфектно скриват цъфтящите краища. Ако предпочитате балсам, го нанесете върху чиста, леко подсушена с кърпа коса, след като я измиете. Разстелете балсама по дължината на косата, като избягвате корените, a след това го срешете внимателно, движейки се нагоре от краищата. Маската за коса помага за хидратирането на косата и прави косъма по-здрав. Веднъж седмично нанасяйте плътна овлажняваща маска върху чиста коса или специална маска, която възстановява цъфтящите краища. Тя значително ще подобри външния вид на косата ви. 
Стъпка 2: 
Овлажнете цъфтящите краища с подхранващи масла Естествените масла могат да помогнат при цъфтящи краища. Те овлажняват и подхранват косата, като я правят гладка и блестяща. Маслата от арган и сладък бадем ще бъдат най-добрия избор. Нанесете няколко капки върху изсушени с кърпа краища и разпределете маслото равномерно. Внимавайте да не сложите прекалено много наведнъж. Започнете с малко количество и го увеличете, ако е необходимо. 
Стъпка 3: 
Опитайте процедури за коса у дома Те могат да ви помогнат да фиксирате цъфтящите краища също толкова ефективно, колкото маските, закупени в магазина. 
Тези 3 ефективни маски овлажняват дълбоко и възстановяват увредената коса:
- Маска с авокадо - Намачкайте авокадото и го смесете с яйце. Добавете няколко капки зехтин, разбъркайте добре съставките и нанесете получената маска върху косата (като се фокусирате върху краищата). Оставете да действа от 10 до 20 минути и след това изплакнете добре с топла вода. 
- Маска с мед - Смесете 3 супени лъжици зехтин с 2 супени лъжици мед. Нанесете сместа върху шампоана си и я оставете за 20 до 30 минути. Изплакнете и след това измийте косата си с шампоан, за да премахнете остатъците. 
- Маска с яйце - Вземете жълтък, добавете 2 до 3 супени лъжици зехтин и супена лъжица мед. Разбъркайте добре съставките, след това нанесете сместа върху мократа си коса и я оставете за 30 минути. Изплакнете и измийте косата с шампоан, за да премахнете остатъците. Преди да използвате каквато и да е домашна маска, тествайте я върху малък участък от кожата, например върху вътрешната част на лакътя. По този начин ще се уверите, че не сте алергични към някоя от съставките в нея. 
Стъпка 4: 
Измийте косата с хладка вода Ако обичате горещи душове, това може да влоши проблема с цъфтящите краища. Горещата вода „отваря“ кутикулите на косъма и прави косата по-чуплива. Хладката вода, от друга страна, затваря кутикулите, като помага да прилепне плътно около косъма и прави косата по-гладка и блестяща. 
Стъпка 5:
Сресвайте косата внимателно Ако я миете твърде агресивно, това може да доведе до чуплива коса и цъфтене на краищата. Ето някои правила, които могат да ви помогнат да избегнете грешките: 
- Никога не сресвайте мокра коса. Тогава тя е най-уязвима и по-податлива на накъсване. Изчакайте, докато е поне наполовина суха. 
- Избягвайте метални гребени. Те могат да надраскат скалпа и да причинят нови цъфтящи краища.
- Не я решете обратно, тъй като това може да „издърпа“ люспи от скалпа, повдигайки ги и оставяйки ги податливи на откъсване. 
Стъпка 6:
Отрежете цъфтящите краища. За съжаление, споменатите по-горе методи само прикриват проблема и възстановяват външния вид на косата ви за кратък период от време. Единственият надежден начин да се отървете от цъфтящите краища е редовното им подрязване. Препоръчителната честота е на всеки 6 до 8 седмици. 
Бонус: Как да предотвратите появата на цъфтящи краища След като сте ги отрязали, трябва да се уверите, че не се появяват отново. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат с това:
- Изберете изцяло натурални шампоани, които не съдържат агресивни съставки. 
- Използвайте балсам след измиване с шампоан или такъв без отмиване. • Използвайте подхранващи овлажняващи маски всяка седмица.
- Ограничете процедурите, които увреждат косата, като боядисване и химическо изправяне. 
- Използвайте топлозащитен спрей и намалете до минимум използването на топлинни уреди. 
- Когато сушите косата със сешоар, съсредоточете се върху корените и основната част, като избягвате краищата. 
- Бъдете внимателни, когато я сушите с кърпа и избягвайте усукване и извиване.

 
12.06.2021, 09:15 часа
757 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha