От днес: Хърватия разхлабва мерките срещу коронавируса

От днес: Хърватия разхлабва мерките срещу коронавируса Властите в Хърватия свалят от днес редица ограничения на фона на подобрената епидемиологична ситуация в страната, съобщиха от Националния щаб по гражданска защита.
От днес ще може да се провеждат конференции и конгреси, а заведенията ще имат право да удължат работното си време. Заведенията за обществено хранене, пекарните, казината и клубовете за игрални автомати ще имат право да работят до полунощ. Разрешават се тренировките в училищните салони, а конференции и конгреси ще може да бъдат провеждани при спазване на всички епидемиологични препоръки.
Разхлабването на мерките за заведенията ще засегне основно ресторантите. В кафенетата и баровете, в които се предлагат само напитки, продължават да действат ограниченията, които позволяват клиентите да бъдат обслужвани единствено на терасите.
Поредни етап на разхлабване на мерките ще позволи на гражданите на държавите-членки на ЕС да влизат свободно в страната, без да е необходимо да остават 14 дни под карантина. Условието за това е да са им поставени и двете дози коронавирусна ваксина.
При провеждането на обществени мероприятия продължават да действат старите ограничения, които позволяват присъствието на не повече от 100 човека на едно място, което е важно да се има предвид, особено в навечерието на Европейското първенство по футбол и в началото на туристическия сезон.


 
12.06.2021, 10:45 часа
558 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha