Ето 6 начина как да почистим лицето си

Ето 6 начина как да почистим лицето си Студеното време, стресът и силно ароматизираните продукти за лице могат да повлияят на здравето на кожата ни. Изборът да използвате натурални, домашни маски може да помогне да запазите кожата си свежа и силна. Ежедневната рутина, пълна със скрабове за лице, тонери и почистващи средства могат да обогатят кожата със съставки като грозде и яйце. 
Събрахме някои от най-здравословните начини да защитите кожата си, като използвате ежедневни продукти:
1. Тонер от домати и краставици 
Пасирайте 1 малка краставица и 1 голям домат в блендер. След това може да се съхранява в хладилник до 3 дни в малък буркан. За да го използвате, просто нанесете пюрето с памучен тампон внимателно върху лицето и шията. Оставете го да действа до 5 минути, преди да го изплакнете с топла вода. Антиоксидантите от доматите помагат на кожата да се бори с всякакви свободни радикали, запазвайки я здрава. 
2. Скраб за лице с домат
Поръсете 1/5 чаена лъжичка захар върху нарязан домат. Бавно масажирайте лицето си с домата с кръгови движения. Внимавайте да не търкате прекалено силно, защото това може да раздразни кожата. След това измийте лицето си с топла вода. Този ексфолиант е бърз и лесен за използване. 
3. Стягане на кожата с грозде и яйца
Смесете 1 яйце със 7 зърна грозде в блендер. Уверете се, че са се разбили добре, така че да получите всички масла от смачканите гроздови семки. След като се образува пяна, използвайте четка, за да нанесете сместа върху лицето и шията си, винаги с движения нагоре. Оставете да подейства 15 минути, преди да го измиете. Фитонутриентите в гроздето могат да помогнат за предпазването на деликатната кожа от UV-лъчите. Те също са с високо съдържание на витамин С, което означава, че ще се образува колаген и ще поддържа кожата ви еластична и блестяща. 
4. Почистване със суха мая 
Разтворете 1 супена лъжица суха мая в 2 супени лъжици топло мляко. С нежни потупвания нанесете сместа по лицето си, като избягвате очите. Оставете около 15 минути, преди да го измиете с топла вода и отново с потупвания избършете лицето си. Маята е известна с това, че хидратира и произвежда колаген, когато се прилага върху кожата. Това означава, че кожата може да остане по-стегната за по-дълго време.
5. Скраб от бадеми и майонеза 
Смелете 1/4 чаша (40 грама) бадеми в блендер, преди да смесите 1/8 чаена лъжичка майонеза. Внимателно масажирайте лицето си със сместа, като се уверите, че не пропускате никакви места. Оставете да действа 10 минути, преди да измиете с топла вода. Това може да ви помогне при много суха кожа, тъй като майонезата я подхранва, а бадемите ексфолират всички мъртви клетки.
6. Скраб от киви 
Смесете 1 обелено и намачкано киви с 2 чаени лъжички кафява захар и няколко капки зехтин. С пръсти леко разтрийте сместа върху лицето си с кръгови движения за 3-5 минути. Измийте с топла вода. Кивитата са пълни с аминокиселини и витамин С, които могат да бъдат полезни за намаляване на мазнините в кожата. Кафявата захар действа като ексфолиант за премахване на мъртва кожа, докато зехтинът е антибактериален и поддържа кожата здрава.
 
12.06.2021, 14:15 часа
457 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha