ШК "Локомотив"/Мездра/ отчете своята спортна дейност през 2020 г. /снимки/

ШК "Локомотив"/Мездра/ отчете своята спортна дейност през 2020 г. /снимки/ Малко по-късно от обичайното, поради пандемията от COVID-19, ШК "Локомотив" - Мездра отчете своята спортна дейност през 2020 г. и награди с купи, плакети, медали и грамоти най-изявените състезатели на клуба по кореспондентен и по класически шахмат, съобщиха от местната управа. Това стана на официална церемония, на която присъстваха кметът на общината Иван Аспарухов и бившият възпитаник на клуба IM Светлин Младенов. 
„Отчитаме една изключително успешна година, предимно в кореспондентния шахмат, подчерта в отчета си председателят на ШК "Локомотив" ССМ Тошко Кирков. В този вид шах мездренският клуб е ако не най-добрият, за което имаме всички основания да претендираме, то твърдо е сред водещите клубове в България“. Равносметката е показателна: спечелени 6 златни, 5 сребърни и 5 бронзови медали в Държавните индивидуални и отборни първенства и турнири. 
С най-голяма стойност безспорно е шампионската титла, която ШК "Локомотив" спечели за трета поредна година и общо за четвърти път при 19-те си участия досега (след 2004-а, 2018-а и 2019 г.) в XXI Държавно отборно първенство по кореспондентен шахмат. Локомотивци играха в състав: на първа дъска - IM Александър Давидов, на втора - ССМ Тошко Кирков (кап.), на трета - ССМ Александър Парушев и на четвърта - ССМ Данаил Димитров. На трето място се нареди другият мездренски клуб - ШК Мат, в състав: IM Любомир Ценков (кап.), Ивайло Гаврилов, Мартин Коцев и Димитър Гаврийски. 
Сред останалите успехи се открояват шампионските титли на IM Александър Давидов в ДИП - Финал 54, на IM Любомир Ценков в турнира Купа „България 2020“, на ССМ Тошко Кирков в 11 ДИП за ветерани и в 11 ДИП по ускорен шах (рапид) и на Димитър Гаврийски в 11 ДИП по блиц. 
За трета поредна година клубът организира верига от 7 градски първенства и турнири по кореспондентен и по класически шахмат, в които се включиха повече от 100 любители на кралската игра. 
Класацията за „Шахматист на Мездра за 2020 г.”, която също се прави за трети път, оглави ССМ Тошко Кирков, следван от ССМ Данаил Димитров и от ССМ Александър Парушев.
Специален плакет от Българската федерация по кореспондентен шахмат (БФКШ) във връзка с неговата 65-годишнина получи ССМ Александър Парушев, а ШК "Локомотив" го награди с плакет за цялостен принос в развитието на кореспондентния шахмат у нас. 
В знак на благодарност за оказваната от него финансова подкрепа на клуба ШК "Локомотив" връчи специален плакет и на IM Светлин Младенов, който в момента се състезава за елитни немски клуб SG Porz - Кьолн. 
За шахматно дълголетие беше отличен ветеранът Мито Тошев, а най-малките състезатели - 8-годишните Даниел Коловски-младши и Матео Кирков, си тръгнаха с грамоти за най-млад талант. 
Сред наградените бяха още Светослав Иванов - победител в Градското индивидуално първенство (ГИП) по класически шахмат, и Николай Георгиев - шампион в ГИП по ускорен шах и в ГИП по блиц.
14.06.2021, 11:18 часа
535 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha