Oбщина Хайредин назначава работници по проект

Oбщина Хайредин назначава работници по проект Община Хайредин подписа договор по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по процедура „Патронажна грижа +“ за предоставяне на услуга в помощ на жителите в общината за преодоляване на последиците от COVID–19 на стойност 121 591.53 лева с период на изпълнение 13 месеца.
По проекта ще бъдат назначени четирима домашни асистенти на минимална работна заплата на 8-часов работен ден, които ще оказват съдействие на хора с ограничения или в невъзможност за самообслужване, както и към хора с увреждания и техните семейства и хора, поставени под карантина, за които има необходимост от почасови услуги. По този начин ще се защити обществения интерес и ще се отговори на нуждите на населението от общината. За оказване на помощ и за грижа за здравословното състояние на потребителите ще бъде назначено и медицинско лице и психолог.
В помощ на социалните институции на територията на Община Хайредин ще бъдат назначени и петима чистач – хигиенисти, които ще оказват съдействие на персонала в институциите за спазване на всички мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 сред потребителите на услугата.
Желаещите да предоставят услугата „Домашен асистент“ и „Чистач – хигиенист“ могат да кандидатстват като подадат заявление в Община Хайредин в срок до 17 часа на 18.06.2021 г. Желаещите ползватели на услугата пък могат да подадат заявление на място или да се обадят на телефон 09166/22-36 за връзка с екипа по проекта, който ще попълни заявлението.
16.06.2021, 08:20 часа
1038 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha