Община Мездра обяви конкурс за отдаване под наем на недвижими имоти

Община Мездра обяви конкурс за отдаване под наем на недвижими имоти Община Мездра обяви конкурс за отдаване под наем на недвижими имоти, съобщиха от местната администрация.

1. Обект на конкурса
Отдаване под наем на недвижими имоти - частна общинска собственост, находящи се в Мездра, ул. „Св. Патриарх Евтимий“ №2, за нежилищни нужди съобразно предназначението им, представляващи:
1. Сграда с идентификатор 47714.500.1170.2 - общежитие на 4 етажа, построена през 1969 г., със ЗП 451 кв. м., актувана с АЧОС №4338/13.05.2021 г.;
2. Сграда с идентификатор 47714.500.1170.3 - общежитие на 4 етажа, построена през 1969 г., със ЗП 402 кв. м., актувана с АЧОС №4338/13.05.2021 г.;
3. Сграда с идентификатор 47714.500.1170.4 - столова, построена през 1969 г., със ЗП 611 кв. м., актувана с АЧОС №4338/13.05.2021 г.;
4. Сграда с идентификатор 47714.500.1170.19 - постройка на допълващото застрояване, със ЗП 61 кв. м.; за нежилищни нужди съобразно предназначението им.
Всеки участник в конкурса може да подаде заявление за всички подобекти, предложени за отдаване под наем или за обособена част от тях.

2. Предназначение на имотите
Посочените в т. 1 имоти са за нежилищни нужди с предназначение: Сграда с идентификатор 47714.500.1170.2 и Сграда с идентификатор 47714.500.1170.3 - за  общежитие; сграда с идентификатор 47714.500.1170.4 - столова и сграда с идентификатор 47714.500.1170.19 - постройка на допълващото застрояване.
Титуляр на правото на собственост върху описаните недвижими имоти е Община Мездра, Мездра, ул. „Христо Ботев“ №27.
Обектите не са в добро експлоатационно състояние, поради което е необходимо да бъдат направени инвестиции от страна на наемателите за привеждането им в нормално експлоатационно състояние и в съответствие с нормативните изисквания за ползване.
Процесът на работите по реконструкция/ремонт се съгласува с наемодателя и се извършва в съответствие със ЗУТ.
В Инвестиционното си намерение участникът посочва дейностите по реконструкция или ремонт с техния обхват, стойност, съгласно окрупнена КСС, която е неразделна част от Инвестиционното намерение, срок на изпълнение на инвестициите и срок за наемане.

3. Минимални изисквания към кандидатите:
До участие в конкурса се допускат физически и юридически лица, по смисъла на Търговския закон, които имат право да осъществяват дейност, еднозначна с предназначението на обекта и:
• са закупили конкурсни книжа - удостоверява се с копие на документ за закупена конкурсна документация,
• не са обявени в несъстоятелност и не са в производство по несъстоятелност -удостоверява се с декларация Образец 4,
• не са в производство по ликвидация - удостоверява се с декларация Образец 5,
• нямат публични задължения към държавата - удостоверява се с актуално удостоверение от НАП,
• нямат публични задължения към Община Мездра - удостоверява се с декларация Образец 6.

4. Наемна цена
Началната минимална наемна цена за описаните имоти е 4.40 лв. с ДДС на кв. м., съгласно Приложение 1 към Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.
Участниците следва да предложат в офертата си месечна наемна цена за кв. м. с включен ДДС, не по-ниска от минималната.
В предлаганата наемна цена не се включват консумативните разходи за електроенергия, топлоенергия, вода и др., които се заплащат ежемесечно от наемателя, отделно от наемната цена. При необходимост се монтират вторични измервателни уреди.
Наемът се погасява с направените инвестиционни разходи (когато те надвишават наема), за което се съставят съответните документи. Редът и условията са описани в проекта на договор.

5. Срок на наемното правоотношение
Срокът на наемното правоотношение е до 10  години.

6. Определя следните критерии за оценка на предложенията:
Подадените предложения за участие в конкурса ще бъдат класирани на база общия брой точки по следните критерии:
• предложена наемна цена - от 0 до 50 точки (определя се пропорционално, спрямо най-високата предложена наемна цена),
• стойност на инвестициите и инвестиционно намерение - от 0 до 40 точки  (определя се пропорционално, спрямо най-високата предложена стойност на инвестициите). Точки се присъждат след преценка на допустимостта на инвестициите, спрямо действащото законодателство и предназначението на обектите,
• срок за изпълнение на инвестиционното намерение - от 0 до 10 точки (определя се пропорционално, спрямо най-краткия предложен срок за реализиране  на инвестициите).
Максималният общ брой точки е 100.

7. Специални условия на конкурса:
Наемателят трябва да запази предназначението на сградите обект на конкурса.    
Наемателят трябва да направи инвестиции за привеждането на обектите в нормално експлоатационно състояние и в съответствие с нормативните изисквания. Процесът на работите по реконструкция/ремонт се съгласува с наемодателя и се извършва в съответствие със ЗУТ.
Наемателят представя Инвестиционно намерение за предвижданите от негова страна дейности по реконструкция/ремонт с техния обхват, стойност, съгласно окрупнена КСС, срок на изпълнение на инвестициите.
Ползването на наетия от наемателя имот/и следва да не застрашава и ограничава по какъвто и да е начин ползването на съседните имоти и да не води до замърсяване на околната среда.
Конкурсът ще се проведе на 30.06.2021 г. от 09:00 ч. в стая 203, ет. 2 в сградата на Община Мездра, ул. „Христо Ботев” №27.
Оглед на обектите, предмет на конкурса, може да бъде извършван всеки работен ден в рамките на работното време, след датата на публикуване на обявата за провеждането му чрез средствата за масово осведомяване, на сайта на Община Мездра: http://www.mezdra.bg и на таблото за съобщения в Център за услуги и информация на гражданите (ЦУИГ) до 16 ч. на последния работен ден преди датата на провеждане на конкурса, след предварителна заявка в Община Мездра, отдел „Общинска собственост“, стая 109.
Конкурсната документация се внася на гише №3 „Общинска собственост”, находящо се в ЦУИГ в сградата на Община Мездра до 15 ч. на 29.06.2021 г. 
Конкурсът ще се проведе чрез предварително подаване на писмени предложения от всеки участник, лично или от техни упълномощени представители, в запечатан непрозрачен плик с ненарушена цялост, върху който се изписва точното наименование на физическото/ юридическото лице - кандидат, съответно неговият ЕИК и обектът, за който се кандидатства. Предложения се подават до 15 ч. на 29.06.2021 г. на гише №3, находящо се в ЦУИГ в Община Мездра. Участник, подал предложение след определения срок, не се допуска до участие в конкурса.

 
15.06.2021, 11:29 часа
1185 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha