Излезе разширен списък с лица, които могат да бъдат санкционирани по Закона „Магнитски”

Излезе разширен списък с лица, които могат да бъдат санкционирани по Закона „Магнитски” Министерството на финансите публикува разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на финансовото ведомство на САЩ.
В разширения списък са включени физическите лица, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC - „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“, включени към момента и за последните 5 години“. Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента и обхваща периода от 2016 г. до 2021 г. В него фигурира името и на майката на депутата от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева.
Лицата са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от списъка по т. 1 „а“.
Списъкът може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти, съобщават още от финансовото министерство.
Пълния списък вижте ТУК
15.06.2021, 10:24 часа
1312 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha