12 призови места за СТМК – Враца от турнира за наградите на община Враца /снимки/

12 призови места за СТМК – Враца от турнира за наградите на община Враца /снимки/ В събота и неделя на пистата по автомоделни спортове „Огнян Филипов” във Враца, при отлична организация и подготвена писта се проведе Турнир от календара на БФАМС за класове нитро и електро он – роад / пистови модели /.
 Домакин на събитието, в което взеха участие състезатели с 47 модела от пет клуба, бе "Спортно Технически Моделен Клуб"/Враца/. 
Събитието бе подпомогнато от Община Враца, по наредбата за финансирането и подпомагането на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност. 
Победителите по класове:

Клас 1/10  Electric Touring
 Боян Стаменов и Георги Шиклев от СТМК-Враца заеха първо и второ място, а трети остана Николай Георгиев от клуба в Пазарджик  .

Клас 1/10 Electric Super Stock
Боян Стаменов, Георги Шиклев и Никола Костов от СТМК-Враца заеха местата в призовата тройка  .

Клас 1/10 Electric Stock - деца 
Победител при децата е представителката на Кинетик Русе – Венцислава Ганчева, втора е съотборничката и Радост Костадинова. Дебютанта в отбора на СТМК Враца – Явор Танчев остана на шесто място.

Клас 1/12 Electric  
Победител в този клас стана Георги Шиклев от СТМК Враца, втори е Николай Георгиев от Пазарджик, а трети остана Траян Манолов от Моделен Клуб – Русе.

Клас 1/10 I.C. 200 MM (Nitro)  
В челната тройка са представители на СТМК-Враца, съответно първо за Тони Янчев, второ за Петър Цветков и трето за Дамян Петров . 

Клас 1:8 I.C. Track 4WD (Nitro )
Тук в челната тройка са двама представители на СТМК –Враца, първо място за Дамян Петров и трето за Петър Цветков. Втори стана Явор Маринов от "Моделен клуб" - Варна.
Победителите и участници в турнира бяха наградени с грамоти, сувенири, предметни награди и лакомства /за малките състезатели/ от Ирина Иванова – общински съветник от Враца и  Дамян Петров – Зам. председател на Българска Федерация по Автомоделни спортове - БФАМС.
Следващо състезание от календара на БФАМС, в което СТМК- Враца ще вземе участие, е Трети кръг от ДП на БФАМС в Нови Искър.
15.06.2021, 10:37 часа
954 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha