Стефан Янев: Колкото повече работим, толкова повече намираме системен безпорядък

Стефан Янев: Колкото повече работим, толкова повече намираме системен безпорядък Колкото повече работим и се заравяме в съответните сектори, толкова повече намираме нещо повече от хаос - системен безпорядък и липса на правила, каза премиерът Стефан Янев на отчет за изминалия един месец от работата на служебното правителство.
Метафора на това, което заварихме са затревените, източени язовири, заяви служебният министър-председател. Той заяви, че демонстрациите на българите на площадите са показали зрялост на демократичния процес и стремеж за промяна, която ще даде възможност на гражданите да усетят, че са водещи по отношение на политическия процес и че определят дневния ред на партиите.
Силата на гражданите е, че те определят дневния ред, колкото по-бързо го разберем, толкова по-добре. Служебното правителство демонстрира кураж да оцени това, което намира и да представи реалистичната картина, заяви Янев.
Премиерът каза, че принципите, от които се води правителството, са прозрачност и отчетност и всеки от министрите отговаря за действията си.
За основната задача - подготовката на изборите на 11 юли, той каза, че действията са на прав път и проблеми не се очакват.
Имаме ангажимент и да покажем нов стил на управление, който да помогне на хората да преодолеят усещането за беззаконие и безнаказаност, полагаме основите на такъв тип политическо поведение, който да бъде продължен от партиите, които ще влязат в следващия парламент, каза още той.
По думите му посланието към всички е да гласуват и да изразят своя вот.


 
15.06.2021, 12:58 часа
660 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha