Жители и гости на Берковица ще се радват на напълно ремонтиран площад

Жители и гости на Берковица ще се радват на напълно ремонтиран площад Ремонтните дейности по изпълнението на проект „Реконструкция на част от площад „Йордан Радичков”“ в Берковица се изпълняват съобразно изготвения проект и по план, съобщиха от управата в града под Ком. Извършените строително-монтажни работи към момента са следните:
- демонтирана е съществуващата настилка и старите плочки:
- демонтирани са пейките, кошчетата, линейните дървени пейки и фонтанa.
- направена е основа от трошен камък (трошенокаменна настилка) и е насипана хумусна почва.
- направено е трасиране на кабелна линия и изтегляне на кабел в стълбовете и в тръбите.
- монтирани са стоманено тръбни стълбове за парково осветление.
- демонтирани са старите каменни бордюри (пред сградата на Общинска администрация - Берковица) и са монтирани нови бетонови бордюри.
За площад „Йордан Радичков“ е предвидено подмяна на съществуващата настилка, изграждане на осветление, както и озеленителна и паркоустройствена част.
На мястото на настоящата чешма до шадравана ще бъде обособено пространство и ще бъде поставена друга чешма. Проектът предвижда също подмяна на настилки с изцяло нови естествени материали, направа на нови алеи с пейки и демонтаж на вече съществуващите, подмяна и направа на ново парково осветление, подмяна на ВиК инсталациите и направа на нов фонтан в началото на източната част от площада, обособяване на цветни кътове и засаждане на нови дървесни видове по дендрологичен проект, направа на настилка на площадното пространство от два вида естествени плочи и павета с вградено осветление, направа на два броя цветарници (кръгли), монтаж на пейки от дърво и от метал, както и съоръжения за осигуряване достъп на хора с двигателни увреждания.
15.06.2021, 14:18 часа
1252 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha