След санкциите срещу Пеевски: Мито Мухъла се скри, Гошо Синдика стана управител на фалиралия „Конкурент“

След санкциите срещу Пеевски: Мито Мухъла се скри, Гошо Синдика стана управител на фалиралия „Конкурент“ Главният редактор на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ Георги Александров спешно стана и управител на дружеството-издател „Конкурент нюз“ ЕООД, установи проверка на агенция BulNews.
Официалният собственик на изданието - „Компакт медия“ от Горна Оряховица, е под контрола на Димитър Николов, известен в някои среди и като Мито Мухъла. Именно той бе досегашният управител на дружеството „Конкурент нюз“ ЕООД, което притежава и едноименния седмичник.
Рокадата идва точно когато САЩ наложиха свирепи санкции срещу бившия депутат от ДПС Делян Пеевски. Американците блокираха всички негови фирми и тези, които имат някаква връзка с него. Едно от дружествата, които трябва да бъдат разследвани по закона „Магнитски“, е издателят на „Конкурент“. При желание от страна на държавата, лесно може да бъде доказано, че Мито Мухъла е сламен човек, зад който всъщност стои Пеевски. През изминалите месеци имаше поредица от публикации в централни и местни медии, в които бе извадена на светло топлата връзка между корпулентния бизнесмен и мушморока от Горна Оряховица.
Вероятно и това е причината да се стигне до спешната смяна на управителя и начело да застане Гошо Синдика. По този начин Мито Мухъла прави крачка назад, а на амбразурата пращат дребничкия журналист с огромно его.
Рокадата обаче крие доста опасности за новия управител, защото той носи пълната отговорност със своя подпис за всяко решение, както и за поведението на умиращия седмичник и потъналия в забрава негов сайт. При установени нарушения в „Конкурент нюз“ Гошо Синдика ще отговаря не само като личност, но и със своето имущество. Това едва ли звучи особено успокоително за неговото семейство, но очевидно опасността е подценена.
В крайна сметка, без значение каква е истинската причина за смяната на управителя на „Конкурент нюз“, начело е поставен човек, за когото е очевидно, че няма ресурса и качествата да изпълнява длъжността. Това доказва, че цялата собственост на дружеството е компрометирана и няма значение кой официално стои начело на фирмата. Отзад е Пеевски…
16.06.2021, 10:49 часа
3541 1
Коментари

Таня

16.06.2021, 11:14 часа
Пеевски знае как да му го хокне отзад, а и Гогата обича
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha