Антон Кутев: Стъки е свързан с НПО-та, получили милиони

Антон Кутев: Стъки е свързан с НПО-та, получили милиони Сигнал за неправомерно раздадени пари в Министерството на младежта и спорта при предишното управление. Данните изнесе говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.
По думите раздадените средства са в размер на 5 млн. лв. и били отпуснати за спортни дейности, но по програма за неправителствени организации.
„Факт е, че от 4-те организации, които са спечелили големите суми от по 670 хил. лева, 3 се свързват по един или друг начин с едно лице, то се нарича Петър Коларов. Става дума за над 2 млн. лв. само за тази година. Част от финансирането към НПО-тата са всъщност на спортни дейности“, обяви Кутев.
„Спомена се, че „Ипон“ през всичките тези години е взимал пари по програмата за неправителствени организации, въпреки че е спортен клуб. Другият спортен клуб, който през цялото време е бил финансиран, става въпрос за ММА, както разбирам тук става въпрос за Станислав Недков – Стъки. Остави, че е взимал 200 хил. годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 хил. вече като НПО, от които 120 хил. само през тази година“, добави той.
16.06.2021, 12:52 часа
857 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha