И днес не забравяйте чадърите, очакват се дъждове следобед

И днес не забравяйте чадърите, очакват се дъждове следобед Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни, валежи от дъжд и гръмотевици. Остават условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.
По Черноморието облачността ще е значителна, по-често купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 21-24 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 12.
През следващите два дни облачността ще е предимно значителна, ще има и валежи, на места временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици. С по-значителни количества валеж ще бъде главно в източната половина от страната. В петък вятърът отново ще се усили, а в събота ще е от север-североизток и за кратко ще нахлуе малко по-хладен въздух.
Дневните температури ще са предимно между 21 и 26 градуса, малко по-високи в крайните югозападни райони.
17.06.2021, 08:05 часа
744 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha