Премиерът Стефан Янев посети Лом заради щетите от пороя /снимки + видео/

Премиерът Стефан Янев посети Лом заради щетите от пороя /снимки + видео/ Премиерът Стефан Янев посети Лом във връзка с щетите от наводненията през последните дни, научи агенция BulNews.
"Имало е проект преди години за пречиствателна станция, който така и не се е случил. В момента кметът на града дори и да има пари да прави канализация, не може да я направи, защото няма пречиствателна станция. И тук кръгът става омагьосан. Получава се така, че град на брега а Дунава без пречиствателна станция вкарва държавата в наказателна процедура, каза Янев във връзка с безводието в града.

Бедствие! Пороен дъжд наводни Лом, щетите са големи /снимки/

Той заяви, че за да се излезе от тази ситуация са необходими усилия от всички държавни институции.
Относно пораженията след валежите той заяви, че това, което се вижда в Лом е една "комплексна картина, която мога да коментирам в няколко ракурса".
"От последната седмица провеждам вече няколко срещи с различни сдружения и представители на кметства. Проведох подобна среща и с Националното сдружение на общините в България. Опитваме се да бъдем близо до проблемите на хората, които живеят в различните райони на страната ни, от гледна точка на местната власт се стремим да има не само добър диалог между местната и централната власт, но и да променим реалните действия", подчерта Янев.
По думите му се е оказало, че пътната настилка на една от улиците, част от Републиканската пътна мрежа (път за евакуация в посока Козлодуй и Атомната централа) е полагана през 1938 г.
"Оттогава не е имало сериозна рехабилитация или ремонт. При последната буря водата, която се е събрала, е изровила почти цялата пътна настилка. Различни министерства и ведомства имат отговорност в такива ситуации", добави премиерът.
Той заяви, че средства за този проблем вероятно ще бъдат отпуснати.
Кметът на Лом Георги Гаврилов посочи, че щетите от пороя все още се изчисляват и до края на вечерта трябва да имат яснота за точната сума.
"За мен е надежда, когато се търси решение на някакъв въпрос. Благодаря на министър-председателя за бързата реакция и за отношението", добави Гаврилов. 


 
22.06.2021, 16:16 часа
2998 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha