В Нидерландия спипаха близо 3 тона кокаин

В Нидерландия спипаха близо 3 тона кокаин Нидерландската полиция обяви, че е иззела почти 3 тона кокаин и милиони евро в брой във ферма в близост до амстердамското летище "Схипхол", в един от най-големите им наркоудари досега, информира "Франс прес".
Органите на реда са нахълтали миналия четвъртък в имота близо до село Де Квакел, на няколко километра южно от "Схипхол", след продължително разследване, арестувайки заподозрян.
Втори заподозрян е бил спрян по-късно в автомобил наблизо, се уточнява в изявление на полицията.
"Кокаинът има улична стойност от 195 млн. евро", посочиха от полицията и добавиха: "Това е еднd от най-големите конфискации в историята на полицията в Амстердам."
Полицията е конфискувала също 11.3 млн. евро в брой, както и луксозни предмети, включително скъпи вина, антикварна кола и книга за боксовата легенда Мухамад Али на стойност 12 500 евро, съобщи холандската обществена телевизия NOS.
Иззети са и шест оръжия, шумозаглушители, боеприпаси и машини за броене на пари.
Двамата заподозрени, на възраст 54 и 29 години, остават в ареста и са обвинени в мащабна търговия с наркотици.
Кокаинът "най-вероятно е част от южноамерикански канал" и се очакват допълнителни арести, се добавя в изявлението.
Холандия се превърна в основен канал за наркотици - особено кокаин - в Европа, главно през най-голямото европейско пристанище Ротердам.
Европол в последния си доклад през април предупреди, че континентът е наводнен от "безпрецедентни количества кокаин, генериращи многомилиардни печалби за престъпниците както в Европа, така и в Южна Америка.
29.06.2021, 15:18 часа
468 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha