12 призови места за СТМК /Враца/ от втория кръг от ДП на БФАМС /снимки/

12 призови места за СТМК /Враца/ от втория кръг от ДП на БФАМС /снимки/ В събота и неделя на пистата по автомоделни спортове „Огнян Филипов” във Враца, при отлично подготвена писта и организация, се проведе 2-я кръг от държавното пъревнство на БФАМС, за класове Нитро и Електро он – роад / пистови модели /.
Домакин на събитието, в което взеха участие състезатели с 61 модела от пет клуба,  бе Спортно Технически Моделен Клуб - Враца. 
Състезанието бе включено в програмата на „Фестивал на приключенията“ и стана част от събитията, организирани от Община Враца.
Победителите по класове:

Клас 1/10  Electric Touring
Кристиян Костадинов от СК "Кинетик" /Русе/ е първи, втори и трети са Петър и Боян Стаменови от СТМК-Враца.

Клас 1/10 Electric Super Stock
Кристиян Костадинов от СК "Кинетик" /Русе/ отново е първи, втори и трети са Боян Стаменов и Георги Шиклев от СТМК-Враца. 

Клас 1/10 Electric Stock - деца 
Победител при децата е представителката на "Кинетик" /Русе/ – Венцислава Ганчева, втори е Мартин Лъчезаров от СТМК, като трети остана Константин Колунчев от Пазарджик. 

Клас 1/12 Electric  
Победител в този клас стана Георги Шиклев от СТМК Враца, втори е Николай Георгиев от Пазарджик а трети остана Траян Манолов от Моделен Клуб – Русе.

Клас 1/16 Electric  
Победител в този клас стана Самуил Кулев от СТМК Враца, втори и трети са Николай Георгиев и Атанас Георгиев от Пазарджик. 

Клас 1/10 I.C. 200 MM (Nitro)  
В челната тройка са само представители на СТМК-Враца, съответно първи Тони Янчев, втори Явор Антонов и трето място за Калоян Даскалов, който за първи път се качва на почетната стълбичка в този клас. 

Клас 1:8 I.C. Track 4WD (Nitro
Победител стана Николай Ангелов от моделен клуб Стелди Еър, втори е Явор Антонов а трети остана Дамян Петров и двамата от СТМК Враца.

Клас 1:5 4WD
Победител стана Емил Карамфилов от моделен клуб Стелди Еър, втори е Дамян Петров  от СТМК Враца, трети остана Светослав Янакиев от Варна.
Победителите и участници в турнира бяха наградени с грамоти, медали и предметни награди от Боряна Статкова – организатор на събитието „Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан“, Дамян Петров – Зам.-председател на Българска федерация по автомоделни спортове – БФАМС и Тодор Томов – член на УС на БФАМС.
Следващо състезание от календара на БФАМС е Трети кръг от ДП, което ще се проведе на 17 и18 юли в Левски.
05.07.2021, 13:15 часа
812 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha