53 ще са избирателните секции в община Лом

53 ще са избирателните секции в община Лом Петдесет и три ще са избирателните секции на територията на община Лом за предстоящия вот в неделя, на 11 юли 2021 г., научи агенция BulNews.
До този момент те са 51, но предстои образуването на още две секции в законоустановения срок, 48 часа преди изборния ден. От 29 300 жители на общината, 24 597 имат право да гласуват в неделя. Общо машините за гласуване на територията на общината са 43, като няма да има секции с по 2 машини. Две са избирателните секции за гласуване на хора с трайни увреждания с подвижна избирателна кутия. Една секция е предназначена за града, а втората ще обслужва жителите на деветте села от общината - Ковачица, Замфир, Трайково, Сталийска махала, Добри дол, Сливата, Станево, Орсоя и Долно Линево.
Шестдесет гласоподаватели от Лом вече са подали заявления за гласуване с подвижната избирателна кутия, а 26 са жителите от селата, които ще упражнят правото си на глас по този начин. Само с хартиени бюлетини ще се гласува в селата Сливата, Добри дол, Орсоя и Станево, където жителите са под 300, а секциите в Социалния дом в Орсоя, общинската болница "Свети Николай Чудотворец", които ще бъдат образувани със заповед на кмета на общината до дни, както и 2-те секции с подвижна избирателна кутия, ще се гласува също само с хартиени бюлетини. За гласоподавателите с увредeно зрение и със затруднения в придвижването е определена секция №14, която се намира на ул. "Кирил Петров" №7.
Местната общинска управа е осигурила необходимото количество маски, ръкавици и препарати за дезинфекция във всички изборни секции на територията на общината. 
07.07.2021, 11:38 часа
666 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha