Започва пръскането на тревните площи в община Лом

Започва пръскането на тревните площи в община Лом Днес и утре, при подходящи метеорологични условия, от 20.30 чaса. до приключване, но не по-късно от 6 часа, ще се проведе третиране срещу кърлежи и бълхи на тревните площи в селата на територията на община Лом, съобщиха от управата в градчето. Използван препарат: CY-10, раб. р-р 1%. В случай на нужда: антидот по лекарско предписание.
В дните от 9-ти до 12 юли, при подходящи метеорологични условия - без дъжд и скорост на вятъра до 5 м/с, от 20.30 часа до приключване, но не по-късно от 6 часа, ще се извърши наземно третиране срещу комари на територията на общината. Пръскането ще се осъществи с комбиниран метод чрез топъл и студен аерозол за постигане на максимален ефект. Ще бъдат обработени всички зелени площи в града и кварталите, зелените зони около реките Дунав и Лом, местностите “Горни и Долни Бахчи” и “Садовете”, както и селата на територията на общината.
Препаратите, които ще бъдат използвани са: студен аерозол - „Ротрин 100“ в концентрация 1:40 нафта при разходна норма 0.5 л р-р/хектар и топъл аерозол - „Микрозин“, разходна норма 1:250 с нафта или масло при разход 5 л р-р/хектар или 0.500 л на дка.
При неблагоприятни метеорологични условия обработките ще бъдат отложени до стабилизиране на времето.
08.07.2021, 08:20 часа
631 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha