Рекламират в Румъния туризма във Вършец /снимки/

Рекламират в Румъния туризма във Вършец /снимки/ Възможностите за туризъм във Вършец представиха на международна конференция в Крайова - Румъния, съобщиха от местната управа.
Общината и музеят Олтения в румънския град осъществяват заедно проект за насърчаване на сътрудничеството между институциите и хората чрез използване на културните и природни ресурси по устойчив начин.
На културно-туристическата конференция домакин бе музеят “Олтения“, а в работата му се включи и кметът на Вършец Иван Лазаров. В рамките на форума Таня Петрова, ръководител на проекта, представи възможностите за туризъм в община Вършец и развитието на дейностите по създаването на палеопарк, който ще обогати туристическото портфолио на курорта. Преди повече от трийсет години в общината е открито находище на древна флора и фауна. В землището на Долно Озирово са намерени останки от над 140 гръбначни животни, 79 птици и пет вида растения. Находките са проучени от специалисти от БАН и според тях те са на около 2.25 милиона години. За макети на древните животни и растения е предвидена площ от 10 дка в градския парк, който е вторият по големина у нас след Борисовата градина в София. През последните години там бе изграден амфитеатър с лятно кино, въжен парк, площадка за скейтборд, детски и спортни площадки.
Участниците обсъдиха детайлно възможностите за рекламирането на Вършец чрез различни информационни канали в Крайова.
14.07.2021, 13:49 часа
626 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha