Ето 7 неща, които двойките правят, за да останат влюбени

Ето 7 неща, които двойките правят, за да останат влюбени Ако наистина искате най-добрата възможна връзка, не оставяйте съдбата на вашата "щастливо влюбена" връзка на късмета или на случайността. Двойките, които дълго време или за цял живот остават романтично настроени един към друг, активно избират поведения, които поддържат любовта им.

1. Прекарват време заедно
Не може да имате добро общуване с половинката си, ако никога не прекарвате време заедно. Това е най-очевидната и основна стъпка за поддържане на любовта жива. Излизайте на срещи, за да прекарате известно време извън дома си и извън грижите за децата. Създайте пространство, където може да дишате заедно, място, което си е само за вас двамата, за вашите разговори и връзка.

2. Знаят любовния език на партньора си
Това е много важно. Всеки от нас цени различни любовни поведения и жестове в отношенията си. Често двойките имат напълно различни любовни езици. Ако не знаете какво прави партньорът ви щастлив, попитайте. Може да се окаже, че вашите неделни палачинки са любовният му еликсир за седмицата. Просто попитайте: "Какви неща съм направила, за да се чувстваш най-обичан?" Това може да е разходка по тъмно, или нежно докосване рано сутрин. Откриването на любовния език на половинката ви прави показването на признателност и обич отново забавно.

3. Прегръщат се два пъти на ден поне 20 секунди
Не говоря за вяла прегръдка през рамото веднъж в месеца. Имам предвид ханш до ханш, коляно до коляно, с една дума, мечешка прегръдка. Защо трябва да продължи поне 20 секунди? Защото точно толкова време отнема на окситоцина (иначе известен и като "хормон на гушкането") да създаде онова възхитително усещане, че всичко е наред със света и вашите отношения. Затова всяка сутрин, преди да тръгнете за работа и след като се приберете, прекарайте 20 секунди в прегръдка. Гарантирам ви, единият или и двамата набързо ще се почувствате по-щастливи.

4. Научете се да слушате, без да прекъсвате
Нищо не казва "Обичам те" повече от това наистина да слушаш, когато партньорът ти говори. За своите мисли. За чувствата си. Дори за онази среща с шефа му и стресирания и натоварен ден. Автентичното слушане обаче е умение, с което владеят малко хора. Това означава да оставите телефона настрана, да натиснете стопа на собствените си мисли, да установите контакт с очите, да кимате с интерес – да се грижите и да присъствате наистина в разговора. Бонус точки ще получите, ако докоснете ръката на любимия в подходящи моменти, за да покажете, че наистина искрено обръщате внимание на това, което споделя. Това показва, че неговите мисли и чувства са толкова важни за вас, колкото и вашите собствени.

5. Държат се един за друг
Как може да знаете кога да празнувате или да подкрепите партньора си, ако той не ви информира за случващото се в живота му? Всички искаме и трябва да се връщаме у дома при някого, който мисли за нас, докато се изправяме пред предизвикателствата и радостите на нашия ден. Добрата връзка ни кара да се чувстваме защитени, спокойни и готови да се борим с всичко, което се изпречи на пътя ни.

6. Планират бъдещето си заедно
Печеленето на време всеки месец за поставяне на цели заедно ще увеличи усещането ви, че споделяте пътешествието на живота си заедно, планирайки смислено бъдеще, с ясни цели и приоритети. Не забравяйте, че сте екип, така че решавайте двамата всичко, независимо дали се върти около децата, вашите индивидуални кариерни цели, сексуалния ви живот или просто какво искате да направите този уикенд.

7. Успокояват се често един друг
Всеки има нужда от успокоение от време на време. Не чакайте, докато някой от вас се нуждае от него, за да го дадете. Когато видите партньора си да изпадне в паника и да си„измисля“ проблем, вместо да се ядосате или да превключвате в режим на защита, обърнете се към него спокойно. Той просто се нуждае от малко успокоение, за да заглуши отново тази първична част от мозъка си, която диктува неговите действия. Понякога едно сърдечно „Обичам те“ мигновено компенсира всички онези моменти, когато не сте се чувствали неразбрани и сами. И нищо не ни кара да се чувстваме сигурни в отношенията си, като да чуем всички начини, по които нашият партньор ни оценява.
21.07.2021, 10:00 часа
640 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha