Бъдете внимателни: Тези продукти причиняват хормонален дисбаланс

Бъдете внимателни: Тези продукти причиняват хормонален дисбаланс Хормоналните нарушения са доста чести в съвременния свят, а някои експерти твърдят, че повечето хора имат малка степен на хормонален дисбаланс. В повечето случаи проблемът е причинен от околната среда и начина на живот, а не от заболяване.
Хормоналният дисбаланс може да се отнася до всеки дисбаланс в хормоналния баланс, което оказва значително въздействие върху здравето и благосъстоянието. 
Ето и продуктите, които причиняват хормонален дисбаланс:

Соеви продукти
Соята е един от плодотворните ”престъпници”, когато става дума за хормонален дисбаланс. Соевите зърна са богати на вещества, които не само имитират човешкия естроген, но и възпрепятстват функционирането на щитовидната жлеза – система, която контролира човешкия хормонален фон. Редовното използване на соя е свързано със сексуалната дисфункция, промени в настроението, депресия, безплодие, повишена загуба на мазнини и мускули.

Птиче месо
Птичето месо може де е полезна за сърцето ви, но то е много вредно за тялото ви, ако имате хормонален дисбаланс. Самата птица не е вредна и не съдържа хормони, но храната ѝ е пълна с хормонални добавки. Опитайте да я замените с немазни части от свинско месо, риба или говеждо месо.

Изкуствени багрила
Изкуствените багрила в храната могат да изглеждат безобидни, но могат да унищожат хормоналния ви фон. Тези багрила са направени от масло, което нарушава функциите на ендокринната система. Търсете продукти, в които се използват естествени бои от плодове и зеленчуци.

Млечни продукти
Знаем, че калцият и витамин D са две важни хранителни вещества, които са жизнено важни за нас. Въпреки това изследователите започват да подозират, че редовната консумация на млечни продукти може да причини не само високо съдържание на естроген, но и да увеличи и риска от рак.

Бира
При пиене на бира нивата на женските хормони в тялото се увеличават. В резултат на постоянно приемане на напитката активният човек става безволево създание, което не излиза от състоянието апатия.
20.07.2021, 16:29 часа
552 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha