Предотвратиха покушение срещу президента на Мадагаскар

Предотвратиха покушение срещу президента на Мадагаскар Властите в Мадагаскар предотвратиха опит за покушение срещу президента на страната, съобщават световните медии.
Задържани са няколко чуждестранни граждани и граждани на Мадагаскар като част от разследване на нападение срещу държавната сигурност, заяви главният прокурор Бертин Разафиаривони, предава АФП.
Арестите са извършена на 20 юли, а задържаните са обвинени в покушение срещу президента на страната Андри Раджоелина.
Не се съобщават подробности по случая, но местните медии твърдят, че следствието разполага с документални доказателства за вината на арестуваните.
Според изявлението на прокурора, заговорът е бил на етап на подготовка.
Източници на вестник „Midi Madagasikara” твърдят, че сред задържаните са бивши френски военни, които по-рано са били служители в специалните части. За един от тях се твърди, че е полковник в оставка, командвал полка на френските сили в Чад. Другият по-рано е бил инструктор на въздушно-десантните войски.
Вестник „Madagascar-Tribune” отбелязва, че през последните дни в поведението на президента не е забелязано притеснение или нервност. Според изданието, съобщението за заговор се е появило в навечерието на конференцията на опозицията.
По време на честването на Деня на независимостта на страната на 26 юни жандармерията обяви, че е осуетила покушение началника на службата генерал Ричард Раваломанана, който е и дясната ръка на президента на Мадагаскар. По този случай бяха арестувани шест човека, включително бившият охранител на бивш президент на Мадагаскар.
22.07.2021, 15:09 часа
811 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha