Маската от корени на магданоз помага при пигментни петна

Маската от корени на магданоз помага при пигментни петна

Препоръчително е да избелвате кожата си през есента, в противен случай петната могат да се появят отново. Най-доброто време е от средата на септември, до средата на януари, когато слънцето не е активно. Има специални кремове, мехлеми, но можете да използвате и народни средства на основата на краставица, лимон, заквасена сметана.
Добър ефект дава маска, приготвена от корени на магданоз. За суха кожа настърганият корен се смесва с яйчен жълтък и се добавя чаена лъжичка зехтин. Ако кожата е мазна, добавете яйчен белтък. Пет, до седем процедури вече могат да дадат забележим резултат. Има много рецепти за маски, те се публикуват от вестници, списания. Основното е да бъдете упорити и последователни.
През лятото трябва да се излагате внимателно на слънце - преди 11 и след 16 часа. За да се избегнат изгаряния и старчески петна, препоръчително е да се използват кремове със съответния защитен фактор – това се обозначава с цифрите 15, 20, 40 и т.н.
Например, ако кожата ви започне да се зачервява след три минути излагане на слънце, след като намажете тялото с крем с фактор 20, можете да правите слънчеви бани двадесет пъти по-дълго, тоест около час. Колкото по-светла е кожата, толкова по-висок фактор трябва да изберете. Желателно е такъв крем да съдържа овлажнители.

23.07.2021, 15:18 часа
390 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha