Диетолог разказва как да излекувате гастрита си

Диетолог разказва как да излекувате гастрита си Диетологът Яна Фрай разказа пред РИА Новости как е излекувала гастрита си след 30 години.
Според нея най-важна е редовната употреба на билкови чайове и растителни храни. По този начин тя е минимизирала консумацията на месо, което е с високо съдържание на наситени мазнини, както и плътни и лошо смилаеми протеинови влакна.
"Човекът по природа не е хищник, така че стомашно-чревният ни тракт не е пригоден за смилане на регулярни количества месна храна. Имаме твърде дълги черва и не толкова висока киселинност на стомашния сок, както при истинските хищници. Несмлените протеини започват да се разлагат, отделят токсини и увреждат стените на стомашно-чревния тракт", заяви Фрай, припомняйки резултатите от проучване на СЗО, което установи връзка между консумацията на червено месо и рака на червата. "Това също влияе върху обострянето на страдание като гастрита", каза тя.
Гастритът може да бъде причинен и от редовна консумация на пържени и мазни храни, недостиг на витамини А и В9, както и от стрес, тютюнопушене, алкохол и "лошият навик да сме в хоризонтално положение след обилно хранене", отбеляза диетологът.
25.07.2021, 09:27 часа
508 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha