Антоанета Цонева: Искаме моделът ГЕРБ-ДПС да бъде пречупен

Антоанета Цонева: Искаме моделът ГЕРБ-ДПС да бъде пречупен "В момента започват работа експертни групи по политиките на правителството. Засега не се обсъжда персоналният състав на кабинета", заяви депутатът от "Демократична България" Антоанета Цонева след консултациите с "Има такъв народ".
"Безусловна подкрепа няма да даваме", категорична бе Цонева пред БНТ.
"Знаем, че българите очакват правителство, което да изтегли стараната от дъното и да спре корупцията", съобщи депутатът.
"Целта е обществото да получи ясна програма за управление", коментира представителят на ДБ. "Постове и порции от това управление не очакваме. Очакваме да се начертае червената линия на ДПС - партията да се държи извън властта. Ако моделът ГЕРБ-ДПС не бъде пречупен решително, България няма как да се отскубне от мрачните статистики", разкри Цонева.
Този модел, според Антоанета Цонева, е довел до прецедента "Росенец" - кметът на Бургас е на ГЕРБ, шефовете на агенциите и ДНСК също са били наети от бившите първи.
Нормално е лидерът на ИТН Слави Трифонов да трябва да има ясна позиция по кабинета и ключовите цели - борбата с корупция, повишаването на доходите и задействане на икономиката, завърши народният представител от "Демократична България".
26.07.2021, 10:18 часа
887 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha