ИТН се прегърна с БСП, чака се "златният пръст" на ДПС

ИТН се прегърна с БСП, чака се "златният пръст" на ДПС "Има такъв народ" се прегърнаха с БСП. През последните дни социалистите дадоха ясен сигнал, колко "близки" са си станали с партията на Слави Трифонов.
Пред БТН депутатът Явор Божанков разкри, че над 90% от приоритетите на "Има такъв народ" и "БСП за България" се припокриват, което си е проличало и при разговорите между двете сили по отделните секторни политики.
"Без БСП няма да има стабилно правителство", коментира вчера лидерът на социалистите Корнелия Нинова. 
Преди дни, след заседанието на Изпълнителното бюро на партията, зам.-председателят на БСП по публични политики Ирена Анастасова коментира, че БСП ще покани кандидата на "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов на разговор в парламентарната група. Тя разкри, че са удовлетворени от преговорите с ИТН: "Постигнахме най-висока степен на съгласие по приоритетите".
През седмицата БСП и ИТН се разбраха и за съдебната реформа. Корнелия Нинова посочи още, че имат сближаване с ИТН по шест приоритета в здравеопазването и пет в образованието. 
Социалистите и "Има такъв народ" се разбраха за икономиката и финансите.
Нинова даде да се разбере, че: „След четири години усилия и битки за политики, на които държим, сме на прага да ги осъществим. Нашите политики най-накрая се припознати, признати и ще се изпълняват". 
Очаква се само "златният пръст" на ДПС да гласува правителството на Слави. А общо трите партии правят мнозинство в парламента от 65 (ИТН)+ 36 (БСП)+29 (ДПС) - 130 гласа. 
01.08.2021, 15:24 часа
1615 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha