МВР предприе допълнителни мерки след трагичния случай със загиналото момче във Враца

МВР предприе допълнителни мерки след трагичния случай със загиналото момче във Враца След трагичния инцидент, при който загина 17-годишният Алекс Петров от Враца, МВР предпие допълнителни мерки на пътя.
Ето целия текст на съобщението:

Във връзка със засиления автомобилен трафик, който усложнява пътно-транспортната обстановка, както и настъпилите тежки пътно-транспортни произшествия на територията на община Враца, служителите на ОДМВР-Враца предприеха допълнителни мерки за подобряване на безопасността и организацията на движението по пътищата и уличната мрежа, както в града, така и в малките населени места в общината. Организиран е и се изпълнява план за специализирана полицейска операция, със сили и средства на сектор "Пътна полиция" и Районно управление на МВР-Враца, която започна на 12 август и ще продължи през почивните дни.
От началото на операцията (12.08.2021г.) до настоящия момент са извършени проверки на 72 моторни превозни средства, като от тях 11 са двуколесни. Установени са 155 нарушения на превишена скорост, които са регистрирани с техническо средство. Съставени са 3 акта и 15 фиша по Закона за движение по пътищата (ЗДвП), от тях 4 за нарушение на пешеходци. Съставени са 5 акта по Наредба на Община Враца.
В контрола на пътното движение са включени всички служители с правомощия за работа по контрола, като акцент при осъществявания такъв са водачите на дву, три и четириколесни "АТВ" моторни превозни средства (МПС). Акцент в проверките ще бъде поставен относно:
1. Недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи в т.ч. малолетни (до 14г.) и непълнолетни (между 14 и 17 г.), като при наличието на данни за предоставяне управлението на МПС в нарушение на разпоредбите на ЗДвП спрямо нарушителите ще се предприемат мерки по административен ред;
2. Регистрация на мотоциклетите, състояние и видимост на табелата с регистрационен номер;
3. Недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози;
4. Използване на защитна каска от водачите и пътниците;
5. Установяване на нарушения, свързани с превишаване на максимално превишената скорост на движение - неправилни маневри, изпреварване, завиване, престрояване, за спиране и други;
6. Неспазване на пътни знаци и пътна маркировка;
7. Отнемане предимство на пешеходец;
8. Неправилен превоз на пътници, в т.ч. и над определения брой места;
9. Липса на документи за сключена задължителна "Гражданска отговорност".
В тази връзка ОДМВР-Враца дава следните препоръки на съвети към водачите на мотопеди и мотоциклети: 

ПРАКТИЧЕСКИ ПРЕПОРЪКИ ЗА ВОДАЧИ НА МОТОПЕДИ И МОТОЦИКЛЕТИ
Водачите на двуколесни моторни превозни средства са уязвими участници в движението по пътищата и точно заради това Законът за движение по пътищата задължава управляващите МПС да бъдат внимателни и предпазливи към тях.
Мотопедистите и мотоциклетистите са особено застрашени от попадане в опасна ситуация, защото превозните им средства са изключително маневрени и бързо развиват по-висока скорост, а това допълнително ги превръща в невидими.
 
13.08.2021, 13:49 часа
6950 4
Коментари

Възмутен

14.08.2021, 07:34 часа
Може ли катоаджиите в Мездра да вземат мерки, защото тировете ще ни отнесат на моста дето пазят дали минаваме с 40. Ние караме с 40 защото знаем че там ни снимат а на чуждите тирове не им пука свирят ни и се залепват за нас Създавате опасност за ПТП

GRAJDANIN

14.08.2021, 00:01 часа
търси се вина не където трябва момчето е на 17 с мощен мотор който няма право да кара вината не е където трябва защо са му купили родителите това чудовище убиец там е проблема ,Бог да го прости .

aloo

13.08.2021, 22:04 часа
До мотористите - приемайте го както искате господа, Вие сте дразнители за автомобилистите и за спящите и никой с кола или камьон няма да си рискува живота за да запази Вашия.

aloo

13.08.2021, 21:52 часа
Абе вземете осветлете скапаните улици като хората какви са тия жълтеникакви лампички нацвъкани навсякъде? В дупарата да ти бръкнат няма да видиш кой е! Много ясно,че ще се разприбиват като не виждат какво става пред носа им!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha