АЯР и АЕЦ „Козлодуй“ проведоха общо аварийно учение

АЯР и АЕЦ „Козлодуй“ проведоха общо аварийно учение В края на юли е проведено общо аварийно учение между АЯР и АЕЦ „Козлодуй“, съобщават от Агенция за ядрено регулиране.
Основните цели на учението са били проиграване на аварийните процедури и планове, взаимодействието на двата аварийни екипа и проверка на готовността, както на екипите, така и на техническите средства за уведомяване и комуникация. Учението е проведено по предварително изготвен сценарий, обхващащ двата блока на площадката на АЕЦ. В резултат от дейността на двата аварийни екипа са определени и приложени необходимите мерки за защита на персонала и населението (укриване и йодна профилактика на персонала на площадката). Проверена е и готовността за изготвяне на информационни съобщения до националния щаб и международните организации (МААЕ, ЕК).
В резултат е констатирано, че поставените цели на учението са изпълнени. Установено е наличието на добро ниво на взаимодействие на двата екипа с оглед постигане на целите съдържащи се в аварийните процедури и планове за ефективна защита на персонала и населението.
13.08.2021, 14:09 часа
1264 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha