"Фейсбук" определи талибаните за терористична група

"Фейсбук" определи талибаните за терористична група Бързото превземане на Афганистан от талибаните представлява ново предизвикателство за големите американски технологични компании по отношение на обработката на съдържание, създавано от групата, считана за терористи от някои световни правителства, разказа Бойчо Попов.
Социалният гигант Facebook потвърди, че определя талибаните за терористична група и забранява тяхното съдържание в своите платформи.
Съобщава се, че членовете на талибаните продължават да използват напълно криптираната услуга за съобщения на Facebook и WhatsApp, за да комуникират директно с афганистанците, въпреки че компанията забранява това съгласно правилата срещу опасни организации.
"Говорител на Facebook Inc. заяви пред Ройтерс, че компанията следи отблизо ситуацията в страната и че WhatsApp ще предприеме действия по всички акаунти, за които се установи, че са свързани със санкционирани организации в Афганистан, което може да включва премахване на акаунти."
На мрежата за микроблогинг Twitter говорители на талибаните със стотици хиляди последователи разпространяваха актуализации по време на превземането на страната. Попитаната за използването на платформата от талибаните, компанията цитира политиката си срещу насилствени организации и омраза, но не отговори на въпросите на Ройтерс как прави класификациите си. Правилата на Twitter казват, че не се допускат групи, които популяризират тероризъм или насилие срещу цивилни.
17.08.2021, 15:49 часа
606 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha