Изправят пред съда насилник, нарушил ограничителна заповед в монтанско село

Изправят пред съда насилник, нарушил ограничителна заповед в монтанско село Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана внесе в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а от НК срещу Д.Д. за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК.
Спрямо обвиняемия Д.Д. (на 36 години) е имало постановена от съда ограничителна заповед за защита от домашно насилие. С наложените по нея мерки той е бил отстранен от жилището в с. Аспарухово, област Монтана, и му е било забранено да доближава М.К. (на 28 години) на по-малко от 20 метра.
Около 22 часа на 01.08.2021 г., докато жената била вкъщи, той влязъл в жилището с бутилка бира и останал там за известно време. С действията си обвиняемият не спазил наложената му за срок от 3 месеца забрана.
Предстои делото да продължи в съда.
23.08.2021, 16:55 часа
1527 1
Коментари

Браво!

23.08.2021, 19:46 часа
Работата на Прокуратурата не е ли да обвинява, нали е държавното обвинение!? "Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана внесе в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание"
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha