Румен Радев: Избори 2 в 1 не са в интерес на президентската институция

Румен Радев: Избори 2 в 1 не са в интерес на президентската институция "Неуспехът на нашите народни представители да излъчат за пореден път редовно правителство не изчерпва тяхната отговорност към българските граждани. На дневен ред е не толкова датата за изборите, а дали НС ще се мобилизира да свърши поне част от работата. Избори 2 в 1 не са в интерес на президентската институция“, каза президентът Румен Радев пред журналисти във Военномедицинската академия /ВМА/.
"Аз неведнъж съм заявявал, че смесването на парламентарни и президентски избори е против духа на Конституцията и разграничаването на отговорностите между отделните институции. Трябва да отчитаме и факта, че кризата се задълбочава и трябва да призоваваме българите да гласуват в 3 поредни седмици, затова ще търся рационално решение", коментира Радев. 
Той допълни, че с това служебно правителство е искал да докаже, че е възможен нов модел и стил на управление.
По думите му на плещите на народните представители лежи отговорността за актуализация на бюджета.
"Вярвам, че депутатите няма да оставят работещите, пенсионерите, болниците и бизнеса без пари", посочи президентът.
Държавният глава участва в откриването на военномедицински симулационен тренировъчен център във ВМА и отправи поздравление: "За мен е огромна чест да участвам в днешното събитие. Националната ни сигурност изисква да имаме високо подготвени военнослужещи, готови да вземат участие във всяка една операция". 
Той ще наблюдава демонстрация на оказване на първа помощ под обстрел, в тактическа обстановка и по време на евакуация. 
03.09.2021, 11:29 часа
644 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha