Иван Гарелов: Борисов има апетит за власт, ще се кандидатира за президент

Иван Гарелов: Борисов има апетит за власт, ще се кандидатира за президент "ГЕРБ закъснява с някои вътрешни промени. До този момент Бойко Борисов с половин уста каза, че няма да е министър-председател, но е на позиция, от която общо-взето той ръководи всичко. Вярно е, че му бяха дадени доста добри шансове, но виждам друга тенденция. Ако ГЕРБ иска със сигурност бъдеще и в коалиция, то те трябва по-ясно да се разделят с Борисов. В последните дни обаче забелязвам, че апетитът му нараства. Нищо чудно да се кандидатира за президент. Те вече загубиха време да лансират нова фигура. Но с кандидатура на Борисов, ще наследят и негативите му.", каза в ефира на Нова телевизия журналистът Иван Гарелов.
„След тези нови избори трябва да има правителство. Вече няма накъде, само надолу. За да се разчупи тази вражда, която се натрупва между отделните партии, очаквам да започнат процеси в самите партии. Във всички случаи трябва да има прегрупиране, иначе няма как да стане. Последният фактор са новите партии. Вероятно в следващия парламент ще влезе и „Възраждане”. Що се отнася до новия политически субект – аз съм малко скептичен. Много по американски се държат тия двамата. Много самореклама си правят. Може би намеренията им са съвсем добри и може би са искрени, но толкова хвалби сами за себе си, това не е прието в нашия манталитет. Българите по принцип трудно се доверяват, какво остава за някой, който се бие в гърдите, а зад гърба си има 2-3 месеца в политиката”, заяви журналистът.
Според него свършеното от Петков и Василев за времето им като служебни министри не било достатъчно, за да спечелят достатъчно гласове.
„Не виждам нищо сериозно в тази работа. Тъй като няма повод за намеса на прокурор. Оттам нататък другото са фрази, начало на един разпад в някои от партиите, които не успяха”, добави Гарелов.
07.09.2021, 10:38 часа
1010 1
Коментари

Стринка Николинка

07.09.2021, 14:10 часа
Иване не омръзна ли ти да се правиш на "ветропоказател", на тези години започваш да се излагаш! Или се мислиш за ГОЛЕМИЯ Петко Бочаров, много си далече от него, той поне си имаше железни принципи!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha