Мияч на улиците в София наби с лопата гражданин /скандално видео/

Мияч на улиците в София наби с лопата гражданин /скандално видео/ Мияч, назначен от Столичната община, да изкъпе улиците в града, е заснет да удря с лопата гражданин, осмелил се да го пита дали е доволен от качеството на ползваните маркучи и метли. Видеото бе разпространено от гражданската платформа на независимия общинар Борис Бонев "Спаси София". От скандалните кадри се вижда как мъжът е замерен с лопата от работника по тъмна доба при една от последните акции, разпоредени от кметицата Йорданка Фандъкова, за излъскване на пътните артерии. Столичани от години се оплакват, че миенето се свежда само до изтласкване на събраната мръсотия, но реално освежаване няма. 
Инцидентът е станал на 31.08 в 22.40 часа на бул. България от работник на частната фирма ЗМБГ, работещ с камион с рег. номер СА8716ХТ. Веднага след като е запитан дали е доволен от очевидно бутафорното миене на булеварда, работникът хвърля лопата по гражданина и го ударя в тила. Пострадалият гражданин е откаран с линейка във ВМА, където е констатирано нараняването, а бригадата работници бяга.
"Този инцидент е абсолютно недопустим! Затова независимият общински съветник Борис Бонев има План за София още днес изпрати сигнал до кмета Йорданка Фандъкова и Столичен инспекторат с настояване за незабавно уволнение на агресивния работник, както и налагане на максимална глоба на фирмата ЗМБГ. Очакваме тяхна реакция още днес!
Софиянци плащаме 220 млн. лв. на година на неслучайни фирми на вълци и орлета, които освен че се преструват че мият нещо ни замерват и с лопати по улиците!? Контролът върху симулирането на дейност е нулев, а вина за това има само кметът Фандъкова, под чието лично подчинение е Столичният инспекторат. Ако иска, тя може с една заповед да промени това, но фактурите за милиони се подписват чинно, с което Общината буквално се източва, а София не става по-малко кална и прашна. Това безобразие трябва да спре!", пишат от "Спаси София".

08.09.2021, 13:58 часа
861 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha