България поиска от Украйна екстрадицията на Евелин Банев-Брендо

България поиска от Украйна екстрадицията на Евелин Банев-Брендо Българската прокуратура вече е изпратила документи до Украйна за предварително задържане на Евелин Банев-Брендо, обясни заместник-градският прокурор на София Иво Илиев.
Припомняме, че Банев бе задържан край Киев преди няколко дни.

Арестуваха в Киев един от най-големите наркобосове Евелин Банев - Брендо /снимки + видео/

Той беше осъден през 2018 година за престъпна група за пране на пари от наркотици и има наложени шест години затвор. Банев има присъди в Италия и Румъния.
"Именно данните по българското дело са изпратени на украинските власти и така Банев е задържан за 20 дни - до 25 септември. До тази дата България трябва да прати молба за екстрадиция, което вече се е случило. Какво ще е крайното решение и кога, не може да се кажа, защото законодателството на двете държави е различно", поясни Илиев.
Случаят с Банев е своеобразен правен прецедент, защото той е лице, което търсят три държави, каза Илиев и уточни, че логиката е като български гражданин задържаният да бъде върнат у нас. Има обаче колизия с италианската присъда, защото тя е най-тежка.
Ако бъде върнат в България, страната ни ще изиска информация за останалите присъди. При тази хипотеза важат правата за обединяване на присъди.
13.09.2021, 16:42 часа
637 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha