Има 3 причини мъжът да ви приема за даденост

Има 3 причини мъжът да ви приема за даденост Винаги е хубаво, когато започваш нова любовна връзка. Имаме очаквания, които невинаги се оправдават и това ни разочарова. Приемането на партньора за даденост е един от най-често срещаните проблеми във връзката. Това може да се прояви в първите седмици на взаимоотношенията, но и след повече от година-две на връзката. Защо се случва това? Има много причини. Възможно е да сме попаднали на неправилния за нас човек. Но има случаи, в които ние самите правим така, че другият да не влага във връзката ни.
Вижте 3 причини той да ви приема за даденост и как да промените това:

Влагате твърде много от себе си във взаимоотношенията
Обикновено това е една от водещите причини партньорът ви да ви приема за даденост. Когато започвате нова любовна връзка и искате да се сближите с човека, към когото изпитвате емоции е нормално да искате да покажете инициатива, да демонстрирате вашите желания и чувства. Всичко обаче трябва да се случва с времето и да не се избързва, но и да няма пасивност. Важен е балансът. Ако имате склонността да отстъпвате твърде много за кратък период от време, докато той не е толкова активен, колкото ви се иска, определено ще започне да не оценява усилията ви. Не забравяйте да демонстрирате любов към себе си, индивидуалност, самоуважение. Идентичността във връзката е много важна.

Не успявате да поставите и наложите граници във връзката си
Още едно много важно правило в любовта. Винаги е важно да се поставят правилни граници във всякакъв вид отношения, любовните не са изключение. Така се „възпитава“ партньорът по отношение на това как бихте искали да се отнася с вас. Когато успеете да установите границите си, вие по същество отстоявате себе си. Заявявате какви са вашите нужди, как имате нужда любимият човек да се отнася с вас.

Защо мъжете не са привлечени към вас?
Насърчавате реципрочността във връзката ви. Защото ако вие не поставите граници, не покажете как не бихте желали да се отнасят с вас, какво отношение заслужавате като партньор, другият рано или късно започва да ви приема за даденост. Той не полага достатъчно усилия, защото е спокоен, че ви има, знае че няма да ви загуби, защото вие постоянно му показвате колко е важен за вас.

Приемате, че и следващият ви партньор ще ви използва
Това е законът на привличането. Ако непрекъснато ще твърдите и мислите, че сте някой, който винаги е и ще бъде манипулиран, недооценен от любимия си човек, точно това ще получите. Понякога една малка промяна в начина на мислене е важна стъпка в това как другите ви приемат. Помислете за това как виждате себе си? Като какви се приемате, ако може да се погледнете отстрани каква личност виждате? Липсва ли ви самочувствие, излъчвате ли слабост? Каквото мислите за себе си и както вие самите се отнасяте към личността си, така и другите ще ви третират. Работете върху любовта към себе си, самочувствието и това колко и какви компромиси сте склонни да правите в една връзка, ако не получавате това, което заслужавате.
18.09.2021, 11:00 часа
683 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha