В навечерието на първия учебен ден: "Пътна полиция" засилва контрола във Враца

В навечерието на първия учебен ден: "Пътна полиция" засилва контрола във Враца Засилен ще бъде контролът на пътя във Враца в навечерието на първия учебен ден, съобщи главен инспектор Петър Цветков - началник сектор "Пътна полиция" при областна дирекция на МВР в града.
Във връзка с откриването на новата учебна година от утре започва полицейска акция. Тя има за цел 
да се гарантира сигурността на децата и обезпечаване на безопасността на участниците в движението по пътната и уличната мрежа на територията на областта в районите на детските заведения.
Вече са извършени проверки на сградите на училищата и детските градини и са проведени срещи с ръководствата на охранителните фирми, както и такива, свързани с пропускателния режим. На тях е изискано да се следи за съмнително поведение на лица в и около обектите, като е уточнен и начинът на действие за подаване на сигнали за противообществени прояви.
В районите на детските заведения е извършен оглед на сигналицазията с пътни знаци и маркировки, уличното осветление, предпазните огради, пешеходните ограждения и парапетите. Изготвени са сигнални писма до отговорните служби за нарушения за нужда от опресняване на пешеходните пътеки.
"Създадена е организация за осигуряване на полицейско присъствие в районите на училищата и детските градини на провеждано на мероприятията за откриването на учебната година на 15 септември. През останалото учебно време също ще бъде засилен контролът в района на всички учебни заведения в цялата област. Целта е осигуряване на обществен ред и пътна безопасност", допълни гл. инспектор Цветков.
Започват и системни проверки в питейни и овеселителни заведения, най-вече в района на училищата и детските градини, като целта е недопускане на малолетни и непълнолетни в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца.
"От 15 до 22 септември навлизаме в седмицата на превенция на детската пътна безопасност. Тя се провежда под надслов "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!". В тази връзка ще започне специализирана полицейска операция, която ще бъде за контрол за концентрация на пътя - използване на телефони и таблети, като особено интензивен ще бъде контролът на 21 септември. Тогавата ще се проведе Денят на превенция, който ще се популяризира като ден без загинали на пътя", завърши той.
14.09.2021, 12:05 часа
1189 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha