Eто какво се случва с човек, изключил яйцата от менюто си

Eто какво се случва с човек, изключил яйцата от менюто си Акоспрем напълно да ядем яйца, тялото ще бъде лишено от хранителни вещества като фолиева киселина, фосфор, селен, калций и цинк. В резултат на това те ще трябва да се набавят от други източници - млечни продукти, зеленчуци, плодове и бобови растения.
Експертите са открили, че когато се откажете от яйцата, човек ще огладнява по -често, защото този продукт е богат на протеини, което ви помага да се чувствате по -сити по -дълго. Това също ще затрудни отслабването. За хората, които решават да пропуснат яйцата, тофуто или соеви зърна могат да бъдат алтернатива.
В същото време яйцата имат и отрицателни страни. Използването им в кухнята се отразява негативно на нивото на холестерола и развитието на захарен диабет тип 2. Едно голямо яйце съдържа около 186 милиграма холестерол, което е 62 процента от RDA.
Проучванията показват, че хората, които ядат едно до три яйца на ден, имат по-високи нива на "добър" холестерол, който е липопротеин с висока плътност. Освен това редовната консумация на яйца увеличава риска от развитие на атеросклероза.
Преди това учени от Института Джорджия установиха, че избягването на готварска сол и замяната й с хранителна добавка с ниско съдържание на натрий и добавен калий предотвратява инсулти, инфаркти и смърт.
Високият прием на натрий и ниският прием на калий са свързани с високо кръвно налягане и повишен риск от инсулт, сърдечни заболявания и преждевременна смърт.
14.09.2021, 14:18 часа
466 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha